Circle K Õismäe tankla sai Haabersti teetöödega ränga hoobi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Circle K teenindusjaam Tallinnas.
Circle K teenindusjaam Tallinnas. Foto: Eero Vabamägi

Haabersti ristmiku ehitus on vähendanud Circle K Õismäe teenindusjaama klientuuri poole võrra, tankla sulgemist siiski veel kaalutud pole.

«Paraku on meie jaoks kunagisest ühest edukamast teenindusjaamast saanud üsna tagasihoidlike majandustulemustega müügikoht,» ütles Circle K turundusjuht Diana Veigel.

Veigel tõdes, et Circle K-le tõi esimese tagasilöögi Tallinna linnavalitsuse paari aasta tagune otsus sisuliselt hoiatuseta ja üleöö jaama kõrval oleva tänava sulgemine liikluseks Haabersti ringile. Tookordset otsust põhjendati vajadusega vähendada liiklusohtlikke olukordi.

«Kui tänava sulgemine vähendas klientide arvu peaaegu kolmandiku võrra, siis nüüdsed ulatuslikud ümberehitused on viinud ligi poole veel seni järelejäänust,» ütles Veigel.

Ta lisas, et teenindusjaam tegutseb endiselt, kuid lähtuvalt kliendiarvu vähenemisest on järk-järgult vähenenud ka töötajate arv. Kuna ettevõttel on Tallinnas kokku üle 20 teenindusjaama, siis pole vabadest töökohtadest puudust ning kõik töötajad on vajadusel mujal rakenduse leidnud.

«Teenindusjaama sulgemist ei ole me hetkel kaalunud, vaid loodame siiralt, et ühel hetkel liikluskorraldus mingil määral normaliseerub. Kuni selle ajani töötame lihtsalt madalama kliendikoormusega,» ütles Veigel.

Lisaks Õismäe teenindusjaamale on teede ehitus negatiivset mõju avaldanud ka Circle K Rannamõisa tee automaatjaamale, mis otseselt tee-ehituse tsoonis ei ole, kuid kuna suleti ka osa Vabaõhukooli teest, siis kasutab suur osa Kakumäe ja Tabasalu elanikest linna ja tagasi liikumisel nüüd muid marsruute.

«Otseselt liiklejaid teenindavate ettevõtete müügitulemused saavad tugevalt mõjutatud olukordades, kus liikluskorraldus ei võimalda klientidele ligipääsu. Paraku ei ole sellistes olukordades ettevõtjatele mingit kaitset ning saamata jäänud tulu ei kompenseerita, ilmselt on palju keerulisem ettevõtetel, mille ainus või üks vähestest müügikohtadest jääb sellesse piirkonda,» ütles Veigel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles