Loe, millistest maakondadest võib leida enim hinnalisi trühvleid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haruldasemad ja kallimad valged trühvlid, mille kilohind jääb nelja kuni viie tuhande euro kanti.
Haruldasemad ja kallimad valged trühvlid, mille kilohind jääb nelja kuni viie tuhande euro kanti. Foto: Jaanus Lensment

Tartu Ülikoolis kaitstud bakalaureusetööst selgub, et kuigi Saaremaal leidub enim trühvleid, pole sealt veel avastatud kulinaarselt hinnatud suvitrühvleid.

Kai Ilvese bakalaureusetööst «Trühvlite elurikkus ja levikumustrid Eestis» ilmneb, et Saaremaa trühvlirohkuse puhul on määravaks mereline kliima, mis ei lase miinuskraadidel Eesti mandriosaga võrreldes samale tasemele langeda, kirjutab Saarte Hääl.

Teine trühvlileidude poolest esirinnas olev maakond on Valgamaa, kus ainsana Eestis on leitud ka väärtuslikke suvitrühvli viljakehi. Valgamaa eripära võiks olla keskmisest varasem soojaperioodi algus või paksem lumekiht talvel, mis ei lase külmal trühvlitele liiga teha.

Bakalaureusetöö juhendaja Leho Tedersoo ütles, et arvestades kahe saare klimaatilist sarnasust, on alust arvata, et suvitrühvleid peaks leiduma ka Saaremaal. «Peame Saaremaad kõige tõenäolisemaks, kust võiks neid hinnalisemaid liike leida,» sõnas Tedersoo.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles