4 põhjust, miks keegi su saadetud e-kirju ei loe

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seda, kas e-kirja loetakse või mitte, sõltub väga palju teemareal olevast tekstist.
Seda, kas e-kirja loetakse või mitte, sõltub väga palju teemareal olevast tekstist. Foto: SCANPIX

Üsna tavapärane stsenaarium: kulutad aega informatiivse e-kirja kirjutamiseks ja saadad ära. Mõned päevad hiljem pead sa tunnistama, et keegi ei ole lugenud sinu saadetud e-kirja, vahendab Business Inisider.

Uuringud näitavad, et ligi 33 protsenti inimesi otsustab, kas kirja on põhjust avada, vaadates vaid teemarida. Kirja avanud ja esimesed sõnad lugenud, kustutab selle kirja 66 protsenti inimestest. Kui sinu kirjadele vastatakse harva, siis on mõistlik üle vaadata, mis sa teemareale kirjutad ja kuidas sa kirja alustad.

Teemarida on kirja kirjutamisel ülimalt oluline. Siin on neli põhjust, miks mõni kiri võib lihtsalt teemarea tõttu lugemata jääda:

Teemarida on liiga pikk

Kuigi vahel võib tunduda, et teemareal tuleks kogu kirja sisu lahti kirjutada, siis tegelikult ei tohiks see nii olla. Tänapäeval loevad paljud inimesed oma kirju nutitelefonides, mille ekraan on palju väiksem arvutiekraanist, seega selleks, et pool sinu teemareale kirjutatud tekstist ära ei kaoks, tuleks valida võimalikult lühike, kuid kompaktne pealkiri.

Teemareal olev tekst on segadusse ajav

Kaheti mõistetav, segatusse ajav või petlik sõnum teemareal ennustab kehva algust sinu ja kirjasaaja suhtluses. Üks tihedalt kasutatud vale, mida kirjakirjutajad teevad, on pealkirja alustamine sõnaga «Re:» mis märgiks, justkui oleks kirjasaaja kirjutajaga varem vestelnud. Sellist pettust kasutavad ka spämmisaatjad. Halb toon on kasutada ka fraase «sinu pangakonto staatus» või «kohtumine, mille maha magasid», sest need tekitavad lugejas automaatselt hirmu kirja avamise ees.

Teemarea tekst näeb välja spämmi moodi

Päris kirjade puhul on kerge aru saada, kas kiri tuleb krediitkaarti pakkuvalt pangalt või sünnipäevaõnnitlustega vanaemalt. E-kirjade avamise puhul on väga oluline, kas teemareal on kasutatud sõnadel läbivat suurt tähte või suurt tähte ainult esimese sõna alguses. Uuringud näitavad, et läbiva suure tähega kirju avatakse palju vähem kui väikeste tähtedega kirju, sest väikese tähe kasutamine tundub palju inimlikum.

Teemareal on kasutatud slängi või roppusi

See punkt paistab küll elementaarne, kuid siiski on üllatavalt palju neid inimesi, kes kasutavad e-kirju saates slängi või sobimatut kõnepruuki. See on väga julge strateegia, mis nõuab õiget publikut, kuid sarnaselt «Re:» kasutamisega jäetakse see kiri pigem avamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles