Tasub teada: kuidas lisada Facebooki kõrgekvaliteedilisi pilte

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki kasutaja.
Facebooki kasutaja. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Kui oled märganud, et Facebooki üles laadides halveneb pildi kvaliteet võrreldes sellega, milline näeb see varem välja telefonis vaadates, ei kujuta sa seda ette.

Suhtlusvõrgustikus on nimelt vaikimisi seade, mis muudabki piltide kvaliteedi Facebooki üles laadides madalamaks, et piltide algne suur maht ei teeks niigi mahukat saiti veel aeglasemaks, kirjutab tehnikaportaal HowToGeek.

Facebooki piltide ja videote kvaliteedi parandamiseks otsi seadete alt üles pildid ja videod ning muuda nende vaikimisi seadistus aktiivseks seadistuseks. Nii saad edaspidi olla kindel, et kvaliteetse telefonikaameraga tehtud pilt näeb välja sellele vastav, mitte nagu nuputelefoniga pildistatud.

Samuti on Facebooki enda soovitus, et lisatavate fotode laius oleks 720, 960 või 2048 pikslit, kaanefotode mõõdud aga 851x315 pikslit - need on optimaalsed mõõdud, mida Facebook oluliselt ei kärbi ning kvaliteedierinevus pole nende puhul nii märgatav.

  Foto:
  Foto: Foto: Kuvatõmmis
Foto:
Foto: Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles