Poekettides saavad suveks tööd sajad koolinoored

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassatöötaja. Illustratiivne foto.
Kassatöötaja. Illustratiivne foto. Foto: Mihkel Maripuu

Kui õpilasmalevas ja popimates kohvikutes on hooajatööliste kohad juba täidetud, saavad sajad koolinoored suvel lisaraha teenida ka poekassas või kaupa lettidele paigutades.

Möödunud suvel esmakordselt 250 koolinoore värbamist katsetanud Maxima sai mullusest kogemusest julgust tänavu juba suuremal hulgal alaealisi tööle võtta, kirjutab ERR uudisteportaal. Seega asuti aprilli alguses tööportaalides ja sotsiaalmeedias otsima koolinoori 500 vabale töökohale, noored aga omakorda jooksid töökohtadele tormi. Tööle võetakse 16-18-aastaseid, kes saavad tööd nii tootmises, leti taga kui ka logistikakeskuses.

Rimi värbab kooliõpilasi suvevaheajaks tööle ehk Rimi malevasse juba viiendat aastat, kuid eeskätt pakutakse tööd oma töötjate 15-18-aastastele järeltulijatele. Rimi kommunikatsioonijuht Katrin Bats märkis, et kuna neil on 3000 töötajat, siis eelistatakse suveks värvata nende lapsi, vabade kohtade olemasolul teisigi noori.

Prisma kauplustesse on hetkel palgatud 51 koolinoort, kellel on lisaks tavapalgale võimalus teenida lisatasu õhtuti ja nädalavahetustel töötamise eest, seega täistööajaga keskmiselt 600 eurot kuus.

Loe pikemalt ERR portaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles