Tudengid kasutavad rosmariini, et paremaid eksamitulemusi saada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring leidis, et rosmariin aitab parandada mälu.
Uuring leidis, et rosmariin aitab parandada mälu. Foto: SCANPIX

Kätte on jõudnud stressirohke aeg kõikide tudengite ja õpilaste elus – enne suvevaheaega on vaja ära teha veel viimased eksamid.

Terve öö õppimised, pikad päevad raamatukogus ja viimase minuti meeldetuletamised ei ole võõrad ühelegi õppurile, vahendab The Independent.

Eksamiperioodi ajal on tõusnud aga ühe ootamatu toote müüginumbrid – rosmariin. Hiljutine uuring väidab, et rosmariin aitab mälu parandada.

Suurbritannias asuv tervisliku toidu poekett Holland & Barrett väidab, et neil on rosmariini müük kasvanud võrreldes eelmise aastaga 187 protsenti.

Nõudlus on nii suur, et nad on pidanud tellima toodet juurde.

«Me nägime kõrget nõudlust rosmariini järele ja seniks kuni eksamiperiood kestab, oleme varunud suure hulga rosmariini,» sõnas keti Holland & Barrett pressiesindaja.

Uuringuga rosmariini kasulikkusest tuli välja Northumbria ülikool. Uurijad leidsid, et tudengid, kes õppisid ruumis, milles oli rosmariini lõhn, said hiljem viis kuni seitse korda parema tulemuse mälutestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles