Kuidas Instagramis rohkem silma paista?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Instagramis leidub ohtralt toidupilte.
Instagramis leidub ohtralt toidupilte. Foto: Panthermedia / Erik Reis

Instagramis on üle 700 miljoni aktiivse kasutaja ning suur osa neist lisab sinna selvepilte või suvalisi klõpse oma avokaadovõileivast. Kui tahad endale rohkem jälgijaid saada, siis ära neid asju pigem tee.

Kuidas Instagramis rohkem silma paista? Stilist, blogija ning saatejuht Emily Henderson, kel on Instagramis üle 500 000 jälgija, annab selleks mõned nõuanded. Ta märgib, et sotsiaalvõrgustikud arenevad pidevalt edasi ning nii muutub ka sisu, mis seal enim positiivset vastukaja saab.

«Iga päev ja kuu on erinevad ning sotsiaalmeediavõrgustike kasvades see sisu aina muutub, kuid peamised märksõnad on paindlikkus ja innovaatilisus,» sõnas ta.

Milliseid pilte Instagrami lisada, et need saaks palju tähelepanu?

Lilled. Inimesed armastavad lillepilte ega tüdine nende ilust kunagi. Olenemata kompositsioonist on lilled alati kaunid ning teenivad Instagramis välja ohtralt südamekesi. Henderson soovitab lillepildi teha valgel või muul heledal taustal ning ülaltvaates.

Ole sina ise. Inimestele meeldib sotsiaalmeedias näha tõelisi isiksusi. Need ei pea olema alati piltilusad ja konkreetsete poosidega pildid. Instagramis ei taheta näha küll segamini kodu, kuid Hendersoni sõnul nauditakse väikest segadust sinu eraelus – näiteks perepilti, kus lapsed pole poseerima pandud, vaid on mängulised ja ihaldaksid kohemaid pildilt minema pääseda. See paneb vaataja muigama ning tõenäoliselt vajutab ta ka südamekese peale.

Heledad ja valgust täis pildid. «Pigem lisan alati foto, mis on heleda valguse ning vähesemate detailidega. Kui pilte töötlen, siis toonin neid samuti heledamaks,» sõnas Henderson.

Lisa pilte valmis tulemustest. «Inimesed on ära hellitatud imeilusate disaini- ja sisustusfotodega – nii ka mina – ja nad tahavad näha vaid neid fotosid, kus pole tulemus pooleli, vaid juba valmis ja ideaalne,» tõdes Henderson.

Küsi küsimusi. Kui tahad Instagramis oma populaarsust kasvatada, siis esita pildi allkirjas mõni küsimus. Nii kutsud oma jälgijaid endaga kaasa rääkima. Näiteks küsi, millal nemad viimati lilli said või kui lisad pildi mõnest kontserdist, küsi selle all, kas su jälgijad on hiljuti veel häid bände avastanud. Küll aga rõhutab Henderson, et pildiallkiri olgu pigem lühike ja konkreetne, sest pikka teksti ei viitsi keegi lugeda. Samuti ei tasu pealkirjaga jätta muljet, et oled teistest parem või eputad oma tegemiste ja saavutustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles