Liivimaa töömess toob kokku Eesti ja Läti tööotsijad

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa töömess.
Töötukassa töömess. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Täna korraldab Eesti Töötukassa Valga kultuuri-ja huvialakeskuses Liivimaa Töömessi, mille eesmärk on viia kokku Eesti ja Läti tööotsijad ning tööandjad.

Töötukassa Valgamaa osakonna juhataja Merike Metsavase sõnul pakutakse messil ligi 300 töökohta ning erinevaid ameteid on lausa üle poolesaja. «Liivimaa töömess on atraktiivne tööandjate seas, sest just siin on võimalus leida mõlema riigikeele oskusega töötajaid,» rääkis ta. 

Kolmandik tööandjatest on messil esimest korda ning esindatud on väga erinevad valdkonnad. Sel korral otsivad tööandjad lisaks lihttöö tegijatele ka erinevate erialade spetsialiste. Pakutakse suviseid hooajatöid, mis sobivad ka noortele. Samuti on mitmed tööandjad valmis tööd ja praktikakohti pakkuma vähenenud töövõimega inimestele.

Messile tuleb kokku 34 tööandjat, neist seitse Lätist. Messil osalevad ka 11 koostööpartnerit Eestist ja Lätist. Infot ja võimalusi jagavad külastajatele Valgamaa Rajaleidja keskus, Valga kaugõppegümnaasium, tööinspektsioon, maksu-ja tolliamet, Europassi keskus ning Läti tööhõiveagentuuri partnerid. Valgamaa kutseõppekeskus tuleb kultuurikeskuse ette telgiga, kus pakub oma kokkade hõrgutisi ning tutvustab erialasid.

Messile tulijad saavad kuulata kolme ettekannet. Ajujaht 2016 võitja Spray Printer arutleb selle üle, kas uued tehnoloogiad võtavad inimestelt töö ära. MTA räägib palkadest ja maksudest ning valgustab, mida toob kaasa mitteametlik töösuhe. Töötukassa tutvustab alates 1. maist  töötavatele inimestele pakutavaid täiendus- ja ümberõppe võimalusi.

Kultuurikeskuse teisel korrusel jagatakse kogu messi ajal karjäärialast nõu ja abi nii kandideerimisdokumentide koostamisel kui teistes karjäärivalikutega seonduvates küsimustes. Samuti saab töötukassa EURES nõustajalt infot õppimise, elu- ja töötingimuste kohta Euroopas.

Messil leiavad enda jaoks kasulikku kõik tööd otsivad inimesed, nende seas ka koolinoored ning vähenenud töövõimega inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles