Emor: kümnendik Eesti alkoholiostudest on pärit Lätist

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alko1000 kauplus Lätis.
Alko1000 kauplus Lätis. Foto: Mailiis Ollino

Emor korraldas Eesti elanike seas uuringu, kus selgitati välja Eesti elanike alkoholi tarbimise harjumusi ja võeti vaatluse alla muutused alkoholi ostmises.

Emori andmetel on välismaalt soetatud alkohoolsete jookide osakaal kogu ostetud alkoholist võrreldes 2016. aastaga veelgi kasvanud. Praegu moodustab välismaalt ostetud alkohol 14 protsenti, millest kümme protsenti tuleb Lätist. Veel eelmise aasta augustis oli Läti osakaal kuus protsenti.

«Alkoholi ostavad Lätist eelkõige Lõuna-Eesti ja Tartu piirkonna elanikud – Lätist ostetud alkoholi osakaal on Lõuna-Eestis tõusnud 18 protsendilt 33 protsendile,» sõnas Emori uuringuekspert Aivar Voog. «Lätist alkoholi ostmine on omane eelkõige keskealistele meestele, kellel on keskmisest kõrgem sissetulek.»

Uuring tehti veebiintervjuudena ning kokku küsitleti 1715 alalist elanikku vanuses 18–74 aastat. Küsitlusperiood oli 3.–13. märts 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles