Noorte töömessil otsib suveks tööd paar tuhat alaealist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööturule tulevad noored
Tööturule tulevad noored Foto: Panther Media/Scanpix

Töömess «Suveks tööle» toob kokku hooajalist tööd otsivad noored ja neile esmast töökogemust pakkuvad tööandjad eri valdkondadest.

Põhja-Eesti Rajaleidja keskuse (PERL) ja Tallinna spordi-ja noorsooameti (TSNA) koostöös korraldatav mess toimub 19. aprillil Sokos Hotell Virus kell 15–18 ning on suunatud Tallinnas ja Harjumaal elavatele kuni 18-aastastele noortele.

Noortele tööd, praktikavõimalusi või vabatahtlikku tegevust pakkuvaid ettevõtteid, ühendusi ja organisatsioone on registreerunud ligi poole võrra enam kui mullu. Messile on oodata 26 tööandjat ning 12 organisatsiooni.

«Soovime kaks osapoolt kokku tuua ja luua eeldused selleks, et noor saaks töökogemuse, oleks ühiskondlikult aktiivne, koguks uusi teadmisi ning tutvusi, et tal oleks edasisi haridus- ja karjäärivalikuid elus lihtsam teha,» selgitas PERL-i karjäärispetsialist Triin Peterson.

Lisaks tööandjatega kohtumisele on noortel võimalik osaleda töötubades, kus räägitakse noorte tööõigusest, nende ootustest tööturule ja jagatakse näpunäiteid kandideerimisdokumentide koostamiseks. Inspiratsioonitubades on aga ettevõtlikud ja innustavad persoonid, kes noortele töö- ja karjäärialast nõu ning oma kogemusi jagavad.

Kohal on ka Rajaleidja karjäärispetsialistid, kellega noortel on võimalik karjääri- ja tööteemadel nõu pidada.

Lisainfot messi kohta leiab Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles