Viis viga, mida duši all teed

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dušš.
Dušš. Foto: SCANPIX

Vähesed teavad, et sellist lihtsat asja nagu duši võtmine võib valesti teha. Brightside'i veebileht reastas viis tüüpviga, mida inimesed duši all teevad.

Liiga kuum vesi

Kuum vesi muudab naha kuivaks ja karedaks. See peseb kehalt ära loomuliku naharasva, jättes ta kaitsetuks.

Liiga pikalt pesemine

Täpselt nagu kuuma veega, võib ka keha liiga pikk vees hoidmine mõjuda nahale halvasti. Nahk muutub kuivaks ja võib tekkida lööve või sügelus. Optimaalne duši all olemise aeg võiks jääda kümne minuti piiresse.

Liiga tihe vahuste dušigeelide kasutamine

Mida rohkem vahtu dušigeel tekitab, seda rohkem lisaaineid ta sisaldab. See tähendab, et sa hõõrud oma kehalt naturaalselt kaitsvat kihti, mis võib omakorda tekitada naha kuivamist. Dušigeeli ei tohiks iga päev kasutada.

Sa kasutad vanu ja niiskeid pesusvamme

Märjad pesusvammid ja -käsnad on ideaalne koht bakterite kasvuks, seega tuleks neid tihedalt vahetada. Väga oluline on kuivatada svammi pärast selle kasutamist.

Liiga jõuline kuivatamine

Ära hõõru rätikuga endal nahka maha. Pigem tupsuta rätikuga veidi keha, jättes ta siiski natukene niiskeks. Hiljem kasuta kehakreemi – nii võid kindel olla, et su nahk jääb pehmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles