Toidutööstused muudavad tooteid tervislikumateks (7)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salvesti tootmine Tartus.
Salvesti tootmine Tartus. Foto: Sille Annuk

Eesti toiduainetööstused on hakanud oma tooteid järjest tervislikumaks muutma, vähendades neis suhkru- ja soolasisaldust ning jättes välja maitsetugevdajad. Nii on tööstused hoidnud kokku tonnide viisi põhimaitseaineid, mis muidu oleksid leidnud tee inimeste igapäevasele toidulauale.

Farmi Piimatööstuse turundusjuht Ruta Kallaspoolik rääkis, et nende kogemuse põhjal pole võimalik suhkrusisaldust toodetes järsult vähendada. «Näiteks praegu lõpetame apelsinijogurti tootmise, milles oli suhkruid 10,6 grammi. Põhjus: kliendid pidasid seda liiga hapuks. Neid näiteid on olnud veelgi ja võimalik, et tulime nende toodetega turule liiga vara,» selgitas ta.

Samas töötab Kallaspooliku sõnul hästi suhkrusisalduse järkjärguline vähendamine. Näiteks tõi ta koorese mustikajogurti, mis toodi turule 2008. aasta sügisel. Kui 2009. aastal kulus 100 tonni jogurti tootmiseks 10,3 tonni suhkrut, siis mullu vaid 7,9 tonni ehk suhkrut on tasapisi vähendatud 23 protsenti.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles