Turvafima: valveteenuste hinnatõus tänavu jätkub

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakaamera.
Turvakaamera. Foto: Panther Media/Scanpix

Turvafirma Caesari Turvateenistuse AS-i teatel kasvasid valveteenuste hinnad mullu 30 protsendi võrra ja tõenäoliselt jäktub hinnatõus veidi aeglasemas mahus ka tänavu.

Hinnatõusu põhjuseks on kinnisvaraturu buum, keskmise palga ja personalikulude kasv, aga samuti ka aktsiiside ja maksude, sealhulgas ka kütusele kehtivate maksude suurenemine. «Valveteenistuse omahinda määravad Eesti turul eelkõige ettevõtete ekspluatatsioonikulud ja töötasufond. Võttese arvesse üldist inflatsioonisurvet ja nõudluse kasvu, kasvavad loomulikult ka hinnad,» ütles ettevõtte nõukogu esimees Aleksander Paal pressiteates.

«Eelmiste aastate hinnakirjad ei viinud valveteenistuste operaatorite võimalused muidugi mitte just nullseisu, kuid siiski punase jooneni, mida ületades ei suudeta enam katta infrastruktuuri maksumusega seotud kulusid. Hindade tõstmine annab valdkonnale võimaluse osutada klientide huvides efektiivsemat teenust,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles