Lugeja küsib: kas poeparklas toimunud plekimõlkimine jätab kindlustushüvitiseta?

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskeskuste parklates napib ukse avamise ruumi.
Kaubanduskeskuste parklates napib ukse avamise ruumi. Foto: Mihkel Maripuu

«Kui  liikluskindlustusfond paneb parklatesse üles plakatid, et parkimiskohad ei vasta nõuetele ja on liiga kitsad, siis kas plekimõlkimise korral pole mul enam õigust kindlustushüvitist nõutada?» küsib lugeja.

Vastab Eesti liikluskindlustusfondi juht Mart Jesse.

Parklatele hoiatavate märkide ülespanemine ei too kaasa seda, et kindlustusandja enam tulevikus kahju ei hüvita. Kannatanu peab alati kahju hüvitatud saama. Küsimus on pigem selles, kui suur osa kahju põhjustamises lasub nõuetele mittevastava parkla omanikul, kui see aitas kaasa kahju põhjustamisele.

Koostöös Tallinna Linnavalitsusega ettevõetud nõuetele mittevastavate parklate tähistamise eesmärk on teavitada juhte, et sinna sisenemisel valitseb tema vara suhtes kõrgendatud oht ja juht peaks antud parklat vältima. Arusaadavalt kaasneb märgi ülespanekuga ka parkla omaniku teavitamine, et parkla nõuetele vastavaks viimisel võetakse märgid maha.

On väga hea meel, et lisaks keskustele, mis oma parklad kas osaliselt või täielikult on juba ümber jooninud, on meid teavitanud suur osa teisi keskuseid, et viivad kevade jooksul oma parkimiskorralduse kehtivate nõuetega vastavusse. Lisaks on meiega kontakteerunud ka mitmed teised omavalitsused, kes soovivad sarnase tegevusega alustada oma territooriumil. Usume, et aasta-paariga on nõuetele mittevastavate parklate probleem Eestis päevakorrast maas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles