Ametiühing otsib töötajate tervist hindavaid ettevõtteid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigena töölkäimine on Eestis laialt levinud.
Haigena töölkäimine on Eestis laialt levinud. Foto: SCANPIX

 Ametiühingute keskliit uurib sotsiaalmeedia vahendusel Eesti töötajatelt, kas nende ettevõte kasutab seadusega antud võimalust vabatahtlikult hüvitada töötajale 2. ja 3. haiguspäev.

Küsitluse eesmärk on välja selgitada need kiitmist väärt tööandjad, kes oma töötajate tervisest hoolivad, teatas ametiühing.

Keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul soovitakse teada, kas tänavu kehtima hakanud seadusest on kasu ja kas see toetab töötajaid haigena mitte tööle ilmuma või on vaja tarvitusele võtta täiendavaid meetmeid.

«Oleme tõsises hädas oma ravijärjekordade ja haigekassa eelarve tasakaaluga. Näeme sageli, et inimesed on liiga üle koormatud, et leida aega ja raha tervise eest hoolitsemiseks. Nad tulevad haigena tööle, mis pärsib päriselt haigusest paranemist. Ühtlasi võivada nad oma haigusega nakatada ka kolleege,» nentis Peterson. Ametiühingujuhi sõnul ei mõju töötajate terviseprobleemid kindlasti hästi ka ettevõtete tööviljakusele ning tootlikkusele. «Seega nii inimeste kui ettevõtete huvides on see, kui töötajad haigena tööl ei käi,» lisas ta.

Keskliidu küsimusele saab vastata keskliidu Facebooki lehe kaudu facebook.com/ametiyhingud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles