Kaheksa nutikat nippi jääkuubikualuse kasutamiseks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügavkülmutatud maasikad šokolaadis.
Sügavkülmutatud maasikad šokolaadis. Foto: Today/Cheap Receipe's blog

Köögitarvikute kasutamiseks leidub sageli veel mitmeid viise, mille peale ei oska mõeldagi. Today.com pakub välja kavalad nipid, kuidas kasutada jääkuubikualust ka muude toitude valmistamiseks või säilitamiseks.

Maasikad šokolaadis. Nende valmistamine nõuab palju šokolaadiga mökerdamist, kuid lihtsam viis on valada sulatatud šokolaad jääkuubikuvormi sisse, kasta sellesse maasikad ning hoida neid sügavkülmikus tund aega. Tulemus ajab suu vett jooksma ning nõusid tuleb samuti vähem pesta.

Jääkohvi või –tee kuubikud. Alusele võib valada ka jääkohvi või jääteed, see külmutada ning pärast maitsestatud jääkuubikuid nautida.

Ürtidega jää. Vahva nipp on ka külmutada maitsetaimi (piparmünt, rosmariin, tüümian), et neid hiljem suppides või salatites kasutada. Samuti võib teha maitsevee ning saadud jääkuubikuid hiljem tavalisele veele lisada.

Puuviljakuubikud. Ka purustatud puuviljadest või tervetest marjadest valminud jääkuubikutega saab tavalist vett rikastada või kasutada neid maitsenüansi lisamiseks kokteilidesse.

Veinikuubikud. Nii saab ära kasutada tilgakese veini, mis pudelisse alles on jäänud, kuid mis enam kuidagi kõhtu ei mahu. Külmutatud veinikuubikuid saad kasutada ka kastme valmistamisel.

Pesto. Kui valmistad ise suure portsu pestot, võid osa sellest jääkuubikualusel külmutada, et seda oleks pikemaks ajaks otse külmkapist võtta ja lisada pastale, pitsale, lihale jm.

Tomatipasta. Avatud purk tomatipastat ei säili kuigi kaua, kuid enamasti ei kulu seda korraga väga palju. Kui kardad selle halvaksminemist, külmuta kaste ning kasuta seda täpselt siis, kui parasjagu vaja läheb.

Küpsisetainas. Kui ahjuplaat on juba küpsiseid täis ning tainast alles vaevu peotäie jagu, võid uue pooltühja plaaditäie valmistamise asemel taina külmutada ja kasutada järgmisel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles