Liiga tihe konkurents: Kuressaare-Tallinna liinilt kaob veel kaks bussi

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sareta bussid.
Sareta bussid. Foto: Sareta.ee

Kuressaare-Tallinna liinil sõitev AS Sareta võtab alates 7. veebruarist käigust ära kaks bussi. Aasta alguses lõpetas pealinna liinil sõitmise kümme aastat kommertsvedudega tegelenud Kalle Bussid OÜ.

AS Sareta ei teeninda järgmise nädala teisipäevast enam kaugbussiliine nr 468 ja 469, kirjutab Meie Maa. Maanteeameti info põhjal tunnistati liiniload kehtetuks vedaja enda taotlusel.

Jutt käib kell 5.35 Kuressaarest ja kell 14 Tallinnast väljuvast ning kell 8.10 Kuressaarest ja kell 17.20 Tallinnast väljuvast bussist.

Oma osa busside käigust äravõtmisel mängib tihe konkurents. «Väike firma ei jaksa tasuta sõita. Peab mingid sammud ette võtma,» nentis AS Sareta juhatuse liige Ivar Liiv. «Küllap piletihinnad tõusevad, kui väiksemad firmad vahelt ära kaovad,» prognoosis ta.

Saretal jääb alles kell 16.40 Kuressaarest ja kell 10.30 Tallinnast väljuv buss. «Esialgu on see buss. Vaatame, mis kevade poole saama hakkab. Elu näitab. Ega me alla ei anna, pusime ikka edasi,» lubas Liiv.

Saaremaa ettevõtetest teenindasid veel möödunud aasta lõpus pealinna liini Kalle Bussid OÜ, Sareta AS ja Sarbuss AS. Tiheneva konkurentsi ja piletite hinnaralli tõttu lõpetas selle aasta algusest esimesena Kuressaare-Tallinna bussiliinil sõitmise kümme aastat kommertsvedudega tegelenud Kalle Bussid OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles