Tallink muudab autoga laeva pääsemise mugavamaks

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink Star laev.
Tallink Star laev. Foto: Erik Prozes / Postimees

Kahele Tallinki laevale paigaldatakse jaanuaris lisapääsud, mis kiirendavad oluliselt sõidukite laadimist laeva.

Tallinki laevale Star paigaldatakse teisele tasandile sõidukite laadimiseks ülemine vööriuks ja ahtriramp, et muuta autoga reisijatele laevalepääs kiiremaks ja mugavamaks ning vähendada laadimisest tingitud riski reiside hilinemiseks, teatas Tallink.

Sarnane logistika tuleb kasutusse ka uuel reisilaeval Megastar, mis asub Tallinna-Helsingi liinile Superstari asemele jaanuari lõpus.

Tallinki laevateeninduse juht kapten Tarvi-Carlos Tuulik ütles, et autoteki mitmetasandilise laadimise projekt algatati ligi kaks aastat tagasi koos sadamatega, kui laevaarhitektid alustasid tööd arvutuste ja plaanidega, mis oleksid sobivad Megastari autotekkide lahendusega.  

«Laeva ümberehitused teostatakse jaanuaris toimuva kahenädalase planeeritud dokiremondi vältel ning jaanuari lõpuks on meil Tallinna-Helsingi liinil kaks sarnase efektiivsema ja mugavama autoteki laadimisega kiiret reisilaeva,» kinnitas Tuulik.

Star ja Megastar hakkavad laadima suuremaid kaubaveoühikuid läbi esimese tasandi rambi ning samaaegselt reisijatesõidukeid eraldiseisvalt ülemise tasandi rambilt. Uus logistiline lahendus kiirendab oluliselt autoteki laadimist ja lossimist ning mugavdab sõidukiga reisijatele teenuse pakkumist.

Nii Helsingi Lääneterminalis kui ka Tallinna D-terminalis on sadamapoolsed ülemise tasandi kaldarambid juba paigaldatud ning katsetusvalmis.

Stari dokiremont kestab 12.–27. jaanuarini ning sel ajal teenindab Tallink reisijaid Tallinna-Helsingi liinil ühe kiire reisilaevaga Superstar ja kruiisilaevaga Silja Europa. Uus, veeldatud maagaasil sõitva kiire reisilaeva Megastar annab Meyer Turku laevatehas ettevõttele üle eeldatavasti jaanuari lõpus. Aluse esimene reis peaks Tallinna-Helsingi liinil toimuma 29. jaanuaril, mil dokiremondist naaseb samale liinile ka Star.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles