Tuisune ilm põhjustab ohtralt rongide hilinemisi

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hommikune suur lumesadu on põhjustanud tõrkeid raudtee pöörangute töös, mis on toonud kaasa paljude rongide hilinemisi üle Eesti. Mõned reisidest on asendatud bussidega.

Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Liina Hallik ütles Postimehele, et lumi tuiskab raudtee pöörangu vahele, mistõttu see ei liigu korralikult (ei lähe ringi) ning ei saa lukustuda vajalikku asendisse rongi läbi laskmiseks.

«Balti jaamas on soojendusega pöörangud, mis väiksema lume korral toimivad hästi, tuisuga võivad aga jäätuda. Hetkel on suurem puhastustöö tehtud ja pöörangud toimivad. Jätkub pidev puhastamine ja jälgimine, et pööranguid käigus hoida,» kinnitas ta.

Praegused rongide hilinemised on tema sõnul tingitud n-ö ahelreaktsioonist, ehk siis üks hilinenud rong ei võimalda õigeaegselt väljuda ka järgmistel. Eeldusel, et ilmastikuolud ei halvene märkimisväärselt, peaks graafikujärgne liiklus peagi taastuma.

Tänahommikuse seisuga hilinesid 15-25 minutit näiteks reis 371 Tallinn-Türi, reis 262 Rapla-Tallinn, reisid 042 ja 046 Viljandi-Tallinn, reis 413 Aegviidu-Tallinn, reis 713 Tallinn-Pääsküla ja reis 525 Pääsküla-Tallinn.

Reisid 011 Tartu-Tallinn ning 012 Tallinn-Tartu ekspress hilinesid taristurikke tõttu ligi tunni. Reis 329 Tallinn-Riisipere hilines samal põhjusel 40 minutit.

Käiku pandi ka mõned asendusbussid. Näiteks reis 010 Tallinn-Tartu suunal reisijatele, kes reisivad edasi liiniga 382 Koidula poole, on tellitud asendusbuss, mis väljus Tartu Vaksali tn. jaamahoone eest kella 11:30 paiku.

Rong 0537 Tallinn-Pääsküla, mis pidi väljuma kell 11.20, jäeti ilmaoludest põhjustatud liiklushäirete tõttu käigust ära. Reisijatel paluti kasutada rongi 0539 Tallinn – Pääsküla, mis väljub kell 11:35.

Kella 10.10 Tartust Valka väljumine hilines ligikaudu 1,5 tundi.

Rongide hilinemistest ja asendamistest teavitatakse jooksvalt Elroni kodulehe kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles