Iiri väljaanne soovitab peojärgseks hommikuks eestipäraseid viinasokke

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirlaste arust sobivad viinasokid hästi pohmaka vastu.
Iirlaste arust sobivad viinasokid hästi pohmaka vastu. Foto: Stanislav Moshkov

Väljaanne Irish Mirror koondas kokku maailma veidraimad nipid, kuidas pohmellist üle saada. Üheks imelikumaks neist nimetas väljaanne eestlaste kommet teha viinasokke.

«Kui sa tunned end pärast liiga paljusid shot'e halvasti, siis Eestis on veider traditsioon, mille põhjal usutakse, et ravi võib olla sokkides. Tehnika on leotada sokke viinas ja soojas vees ning panna need siis jalga, et tassikese tee kõrval alkohol endast välja higistada,» vahendas ERR Irish Mirrorit.

Kui eestlased kasutavad viinasokke, siis Haitil ravitakse pohmelli voodooga, Vietnamis kleebitakse plaaster otsaette, Lõuna-Aafrikas süüakse lambaajudest valmistatud rooga ning Vana-Roomas maiustati praetud kanaarilinnuga. «Roomlased olid ajast ees, kui see puudutas praetud toite peojärgsel hommikul. Nad uskusid, et praetud kanaarilind aitab rahustada kõhtu,» seisis artiklis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles