Eestlased polegi nutitelefonides interneti kasutamisega esirinnas

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon Nokia Lumia 830. Windows Phone - värvilisem kui elu ise.
Nutitelefon Nokia Lumia 830. Windows Phone - värvilisem kui elu ise. Foto: ERIK PROZES/

Eesti elanikud eelistavad internetti kasutada enim sülearvutite kaudu, nutitelefoni kaudu käib veebis EL-i keskmisest vähem inimesi, selgus Eurostati andmetest.

Kogu Euroopa Liidus on populaarseim viis internetti kasutada nutitelefon, viimase kolme jooksul on nutitelefone kasutanud veebi külastamiseks 79 protsenti internetikasutajaist. Eestis on vastav näitaja aga vaid 72 protsenti. Enim kasutavad nutitelefoni veebi külastamiseks Hispaania inimesed, kus näitaja on 93 protsenti, madalaim ehk 55 protsenti on see aga Tšehhis.

Sülearvutit on viimase kolme kuu jooksul veebi külastamiseks kasutanud 64 protsenti EL-i inimestest. Eestis on see näitaja keskmisest kõrgem, ulatudes 73 protsendini. Enim ehk 80 protsenti internetikasutajaist on veebi külastanud sülearvuti kaudu Hollandis, kõige vähem ehk 31 protsenti aga Itaalias.

EL-i inimestest 54 protsenti on kasutanud viimase kolme kuu jooksul internetti lauaarvuti kaudu. Eestis on vastav näitaja 49 protsenti ehk jääb keskmisele alla. Kõrgeim ehk 68 protsenti on näitaja võrdselt Luksemburgis, Rumeenias ja Ungaris, madalaim ehk 25 protsenti aga Iirimaal.

Tahvelarvutite kaudu on internetti kasutanud viimase kolme kuu jooksul 44 protsenti EL-i inimestest. Eestis on vastav näitaja 32 protsenti. Kõige enam on tahvelarvutite kaudu veebi kasutanud Hollandi inimesed, kus näitaja ulatub 66 protsendini. Kõige madalam ehk 19 protsenti on näitaja aga võrdselt Bulgaarias ja Tšehhis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles