Jõululaual ei tasu toitudega liialdada

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paarist kartulist, tükist seapraest ning suuremast verivorstist piisab ühele sööjale.
Paarist kartulist, tükist seapraest ning suuremast verivorstist piisab ühele sööjale. Foto: Sille Annuk / Postimees

Neljaliikmelisele perele saab kopsaka jõuluõhtusöögi valmistada umbes 20 euro eest, kui aga kapsas, kõrvits ja pohlamoos juba kodus olemas, võib toime tulla veelgi soodsamalt.

Retseptiportaali Nami-Nami peatoimetaja ning kokaraamatute autor Pille Petersoo soovitab neljaliikmelise pere jõululauale arvestada sööja kohta ühe suurema või paar-kolm pisemat verivorsti, umbes 200 grammi seapraadi, kaks-kolm kartulit ja pooleliitrise purgitäie praekapsast. «Kui kapsast ise teha, siis ikka kilost kapsast, seda jätkub lihtsalt mitmeks päevaks,» lisas ta.

Jõululauale võiks Petersoo arvates jõuda veel väike purgitäis pohlamoosi ja marineeritud kõrvitsat ning kindlasti kurki, soovi korral lisaks sinepit või mädarõigast. «Kui sahvris juhtub olema marineeritud paradiisiõunu, siis võiks needki lauale tuua,» märkis ta. Et pühadeperioodil mitte üle süüa, tasub perel mõelda, kas muid maiustusi või lisandeid ongi vaja osta ja lauale panna, sest juba praad üksinda täidab kõhu pikemaks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles