Ekspert annab nõu: kas tasub ülemusele jõulukinki teha?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Ülemusele jõulukingi tegemine on mõttekoht, mille üle nii mõnedki töötajad pead murravad. Kui omal algatusel kingi tegemine võib kolleegides tekitada kahtlusi sinu motiivides, siis parem jäta kink tegemata.

Etiketiõpetaja Rosalinda Randall annab nõu, kuidas otsustada, kas jõulukink ülemusele oleks üldse mõistlik või kuidas oleks kingitust üle andes õige käituda, vahendab Business Insider.

Tee kindlaks, kas ettevõttes on (jõulu)kingituste vahetamine levinud praktika. Enne kui investeerid kolleegide kinkidesse, palu abi näiteks personaliosakonnalt. Nemad oskavad sind kindlasti juhendada, millised kogemused ettevõttes jõulukinkidega on ning kas ülemusel oleks üldse sobilik alluvalt kinki vastu võtta.

Ära alusta uut trendi. Kui keegi teine ei tee ega saa kolleegidelt jõulukinke, siis ära parem tee algust uue trendiga – võibolla on seda varem ettevõttes juba katsetatud ning mingil põhjusel loobutud. Seega tasub siiski esmalt järele uurida, kas kinke tehakse ning kuidas nende osas käituma peaks.

Mõtle tagajärgedele. See puudutab pigem seda, milline mulje kingisaajale ja teistele kolleegidele jääks. Kas kolleegid hakkaks pigem arvama, et sepitsed midagi ja tahad ülemusele lihtsalt meelepärane olla? Kui kahtled ning arvad, et see võiks mõnes kolleegis ebamugavust tekitada, siis parem jäta kink tegemata.

Ära pinguta üle. Kui otsustad kinke siiski teha, siis ära mine seda tehes liiale. Jõulukink on siiski väike armas žest ning selle mõte on saajale heameelt teha. Piirdu pigem väikse meenega.

Jää diskreetseks. Isegi kui piirdud tagasihoidliku kingitusega, siis pole viisakas teha sellest suur žest ning eksponeerida seda kõigile kolleegidele. Samas on mõistlik ja ilmselt kõigile sobilik variant teha ülemusele hoopis (kinke)kaart ning kirjutada sinna alla kõigi töökaaslaste nimed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles