Seitse asja, mis peaksid garaažist kohe ära viskama

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tööriist on katkine või roostes, siis tuleks ta ära visata, et garaaži ruumi juurde teha.
Kui tööriist on katkine või roostes, siis tuleks ta ära visata, et garaaži ruumi juurde teha. Foto: SCANPIX

Kuigi garaaž peaks olema koht, kus hoiad vaid oma autot, võib kolahunnik ulatuda tihti sinnamaani, et auto enam hoiukohta ei mahu.

Garaažist on paljudele inimestele saanud koht, kuhu saab panna kõik, mida hetkel vaja ei lähe, vahendab Today.com. Kuigi on hea, kui on olemas koht, kus kodu korrashoiu nimel asju ladustada, ei tohiks siiski unustada, et ka ka garaaž võiks korras olla.

Garaaži koristades võib tekkida aga raske olukord, kui seisad nõutult asjade ees ega oska valida, mida võtta, mida jätta. Need seitse asja võid aga südamerahus prügikotti panna, et garaažis ruumi teha.

Katkised või roostes tööriistad

Üks haamer on küll majapidamises vajalik, kuid kas ka kolm? Ja mis kasu on roostes mutrivõtmest? Vaata oma tööriistakast läbi ja viska ära kõik, mis on roostes, katki või mida sul on mitu tükki.

Asjad, mida sa hoiad, et ära anda

Kui sul seisab nurgas kotitäis riideid sugulasele, kes elab sinust mõne tunni kaugusel, siis tõenäoliselt need riided temani ei jõuagi. Kutsu sõbrad asjadele, mis plaanid ära anda, järele või vii nad ise kohe taaskasutuskeskusesse, muidu nad jäävadki igavesest ajast igaveseks sinu garaaži seisma.

Katkised masinad

See külmkapp, mis enam asju külmas ei hoia ja see televiisor, mille pilt hakib. Kõik need asjad, mida «kunagi äkki läheb tarvis» või «kui aega saan, siis teen korda», tuleks garaažist kiiremas korras välja tõsta. Otsi internetist, kus asub sinule lähim kodumasinate kogumispunkt ning vii oma katkised masinad sinna.

Spordivarustus, mida enam ei kasuta

Olgem ausad, väikese auguga korvpall, roostes kalastamisõng ja need suusad, mida su laps kümme aastat tagasi kasutas, ei leia enam teie peres kasutust kellegi poolt. Parem vii need asjad taaskasutuskeskusesse, et teised saaksid neist rõõmu tunda ning viska katkised asjad minema.

Pooleli olevad «tee ise» esemed

Kaks aastat tagasi, kui alustasid söögilaua ise tegemist, tundus see nii lihtne. Poolel teel said sa aru, et see nii lihtne siiski pole. Alati jääb võimalus, et kunagi saab see laud ka valmis, kuid kui sa oled selle projekti juba kõrvale heitnud ega plaani selle juurde niipea tagasi tulla, siis on äkki õigem eluga edasi liikuda ja see ruum, mille laud võtab, vabastada?

Ehituse või remondi ülejäägid

Garaažinurgas seisab terve hunnik vannitoaplaate, sest äkki läheb vaja? Jäta vaid mõni üksik alles ja loobu ülejäänutest. Tuub ehitussilikooni võib mõnel ehitajal ära kuluda, kuid kui kasutad seda harva, siis on ehituspoes neid alati saadaval ja nad ei pea sinu garaažis oma aega ootama.

Vidinad ja elektroonika, mida sa enam ei kasuta

Tehnoloogia võidukäik halb seetõttu, et elektroonika vananeb väga kiiresti. Kui oled oma vanad printerid, mängukonsoolid ja arvutid garaaži pannud, et välja mõelda, mis nende kõigega peale hakata, siis nüüd on õige aeg. Anneta nad heategevusse või vii taaskasutuskeskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles