Kartulisortide taga peitub terve teadus

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartul on pikka aega olnud eestlastele oluline toiduaine.
Kartul on pikka aega olnud eestlastele oluline toiduaine. Foto: Marit Karp

Iga kartulisort salatisse või pudruks ei passi ning võib vale kasutusviisi korral pettumustki valmistada. Samas kui ka on soov toiduvalmistamiseks just õiget sorti kasutada, siis ei pruugi seda jällegi poeletilt leida.

Kartulikasvataja Kalle Hamburg kirjeldas hiljutist vestlust ühe kaubandusketi ostujuhiga, kelle perel oli plaan õhtul süüa kartulipüreed. Naine ise oli päev läbi koosolekutel, mees pidi poodi minema ja püreekartulit ostma. «Tagajärg oli see, et mees käis mitu poodi tulutult läbi ning õhtul söödi siiski makarone, sest inimene ei teadnud, missugune sort sobib ning poest ei osanud keegi nõu anda,» rääkis Hamburg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles