Postimees testib: tordipulber tordipulbri vastu

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poelettidel võib leida kahte juubeli tordipulbrit.
Poelettidel võib leida kahte juubeli tordipulbrit. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Proovisime kahte Juubeli tordipulbrit, aastakümneid tuntud Vilma ja hiljuti poodi jõudnud Tartu Milli oma. Saialille pagariäris tainaks segatud ja valmis küpsetatud tordipõhjasid mekkisid pagariäri kunded, kellele maitses rohkem Vilma tordipublbrist tehtu.

«Tordipulbri mõte on selles, et oleks hästi lihtne,» sõnas meie katseküpsetaja, Saialille pagariäri eestvedaja Tiina Kuusik. See, kas osta pulber või teha torditainas ise, oleneb küpsetaja eesmärgist. «Kas eesmärk on saada lihtsalt ja kiiresti või teha hea asi?»

Kuusik valiks isetegemise, sest siis saaks kasutada «päris» toorainet. «Kui teed ise, saad need pulbrid päris asjadega asendada,» sõnas ta, kuid lisas, et kel aega pole ja on vaja lihtsalt tordipõhi valmis saada, sel on odavam ja lihtsam pulbriga teha. Alati võib ju ka pulbrisse üht-teist lisada, et sellele natukene rohkem iseloomu anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles