Gaasipakkujate jälgimine võib aidata aastas kokku hoida hulga raha

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: graafika: Alari Paluots

Kui inimesed on juba harjunud võrdlema eri firmade elektripakette ja endale neist soodsaima välja valima, siis paljud oma kodu gaasiga kütjad pole kuulnudki, et samamoodi saab ka gaasimüüjat valida.

«Seda, et gaasipakkujat saab vahetada nagu elektri oma, polnud ma kuulnudki,» sõnas Tõnu (täisnimi toimetusele teada), kes on kogu aeg vaid ühe gaasipakkuja klient olnud. «Ei oska isegi kuskilt vaadata, kas maksan praegu liiga palju ja millised hinnad on teistel pakkujatel.»

«Gaasitarbijatel on senini puudunud valikuvõimalus ja seetõttu on nad harjunud ostma gaasi kohalikult võrguettevõttelt etteantud hinnaga,» ütles Eesti Energia meediasuhete juht Kaarel Kuusk. Tema sõnul on gaasimüüja valimine oluline, sest gaasiarvest moodustab gaasi enda maksumus pea kolmveerandi ning müüjavalikuga saab klient oma arve suurust olulisel määral mõjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles