Toidumessil jäeti sülelapsega ema ukse taha (1)

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn FoodFest, Kokteil Naiste unistus
Tallinn FoodFest, Kokteil Naiste unistus Foto: Viktor Burkivski

 Tallinn FoodFestil jäeti ukse taha üks korraldajate poolt kutsutud külaline, kuna tal oli kaasas väikelaps. Korraldaja kinnitusel pole üritusel enam aastaid vanusepiirangut ja probleemi poleks tekkinud, kui lapsele oleks ostetud eraldi pilet.

FoodFestilt isikliku kutse saanud noor ema võttis üritusele kaasa oma pooleteise aastase lapse, kuid hoolimata isiklikust kutsest sisse neid ei lastud. Ukse taha jätmist põhjendati sellega, et täna on üritusele oodatud spetsilistid ning lapsega pääseb üritusele homsel perepäeval.

Postimehe andmetel oli analoogne olukord ka mullu ja toona juhiti sellele ka korraldajate tähelepanu. Siis pidid ukse taha jääma pealinnast kaugemalt sellele üritusele tulnud emad koos lastega. 

FoodFesti peakorraldaja Tiit Sarve kinnitusel kehtisid vanusepiirangud messil viimati umbes kuus aastat tagasi ning enam neid ei ole. Kuigi kodulehel on tänase messipäeva kohta kirjas vanusepiirang 18+ eluaastat, siis see kehtivat eeldusel, et valdavalt ärikülastajad ei võtagi lapsi kaasa.

Teine messikülastaja kinnitas Postimehele, et täna oli messil tõepoolest mõningaid lapsi, kes võisid tema arvates pigem erandkorras sisse saada.

Tänane messipäev on tõepoolest mõeldud ärikülastajatele, keda Sarve sõnul sel puhul soositakse, kuid samas on kõigil võimalik soovi korral pileteid osta, mistõttu ei jäeta kedagi ukse taha. Homme on aga mess suunatud pigem tavakülastajatele ning piletidki soodsamad.

«Ainuke, mis võib olla - kutsed ei kehti lastele, kuid lapsele võib pileti osta. Tegelikult inimesed ei vii end kurssi ja siis ei tunnista oma eksimust,» oletas Sarv tekkinud ebameeldivuse põhjust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles