Analüüs: Tallinna ühistranspordil auto ees veel olulist eelist pole

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss peatuses.
Buss peatuses. Foto: Mailiis Ollino

Tallinna ühistranspordi kasutajad vajavad senisest mugavamaid ümberistumisvõimalusi ning inimesed hakkavad bussi ja trammi oma autole eelistama alles siis, kui ühistranspordiga jõuab sihtkohta sama kiiresti kui autoga, selgus linnavalitsuse tellitud Tallinna liinivõrgu optimeerimise uuringust.

Pealinlased alustavad oma sõite põhiliselt kesklinnast ning ka sõidavad kesklinna, kus asuvad paljude inimeste töökohad ja kust on võimalus edasi sõita, vahendas ERR-i veebiportaal «Aktuaalset kaamerat».

Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) transpordiplaneerimise professor Dago Antov ütles, et kesklinnas võiks ehk tulevikus olla ka ümberistumise võimalus, mis oleks kiire, mugav ja ohutu. Ühe võimalusena võiks laiendada Viru bussiterminali.

«Me peame lähema paari aasta jooksul lahendama selle, kuidas tekitada sinna terminali nii palju ruumi juurde, et saaksime kogu vajaduse rahuldada. Kõne alla võiks tulla ka Balti jaam ja üleüldse ei peaks olema süsteem selline, kus linnas on ainult üks terminal,» selgitas Antov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles