Millise lotopiletiga on kõige suurem võimalus võita? (4)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida suurem on võidusumma, seda väiksem on võidu võimalus.
Mida suurem on võidusumma, seda väiksem on võidu võimalus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Igal kolmapäeval istuvad tuhanded pered teleri ees, lotopiletid käes, ja loodavad, et õnn naeratab just neile.

Kui on midagi, mida eestlased armastavad sama palavalt nagu mälumänge, siis on see loto. Iga eestlane on vähemalt korra elus lotopileti ostnud, olgu see siis kiirloto või arvloterii.

Lotopileteid ostes ei tasuks siiski unustada põhitõde – mida suurem on võidusumma, seda väiksem on võidu tõenäosus. «Nii näiteks on Eurojackpoti peavõidu (10–90 miljonit eurot) võitmise tõenäosus 1:95 miljonile, Bingo Loto peavõidu võitmine (ligikaudu 350 000 – 450 000 eurot) aga oluliselt tõenäolisem – 1:1,7 miljonile,» rääkis Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel.

Ta lisas, et Keno Loto peavõidu (300 000 eurot) saamise tõenäosus on veelgi suurem, lausa 1: 800 000.

Hoolimata väikestest võiduvõimalustest võidab siiski igal nädalal keegi midagi. «Kokku võidetakse nelja arvloteriiga nädalas ligikaudu 45 000 korral. Aastas on arvloteriide võite kokku ligi 2,5 miljonit, võitudena maksame välja ligi 20 miljoni eurot. Sellele lisandub veel viis miljonit eurot kiirloteriidega saadud võite,» sõnas Luikmel.

10–14 korral aastal tuleb ka ette, et võidusumma ületab 100 000 eurot. «Neist pooled on võidetud Bingo Lotoga, samas on nii Viking Lotto kui ka Eurojackpot toonud sel aastal Eestisse juba pikisilmi oodatud miljonivõidud,» tõi Eesti Loto turundus- ja müügidirektor välja.

Kellele on võit olulisem kui võidusumma, tasub õnne proovida kiirloteriidel. «Suurima võiduvõimalusega on Eestis hetkel aga kinkimiseks mõeldud kiirloterii Kingiloos, kus võidab iga teine pilet. Ja suisa 40 õnnelikul kingisaajal on võimalus võita peavõit 1000 eurot,» sõnas naine.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles