Evelin Ilves: lapsevanemad peaksid virtuaalmaailma ohte tundma

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Evelin Ilves.
Pildil Evelin Ilves. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna toimus Tallinnas Tiigrihüppe sihtasutuse eestvedamisel turvalise interneti päeva konverents, mille avasõnad lausus Evelin Ilves. Presidendiproua sõnul peaksid Eesti emad-isad tundma virtuaalmaailma ohte.

«Suur osa meie elust on kolinud internetti ning meie turvalisus selles keskkonnas sõltub otseselt meie teadmistest. On oluline, et lapsevanemad oleksid virtuaalmaailma ohtudega kursis ning oskaksid neist ohtudest oma lastele rääkida,» rääkis Ilves.

Tema sõnul saavad täiskasvanud laste kaitsmiseks virtuaalmaailmas palju ära teha ja seetõttu on oluline ka lapsevanematele suunatud teavitustöö tegemine. Sellega tunnustas presidendiproua ka konverentsi korraldajaid, kes olid kokku kutsunud just lastele olulised täiskasvanud.

Samuti autasustas Evelin Ilves gümnaasiumiõpilastele suunatud konkursi «Targalt internetis» võitjaid. Konkursil osalejatel tuli kirjeldada reaalseid ohuolukordi interneti kasutamisel ning pakkuda lahendusi, kuidas nende olukordadega toime tulla või kuidas neid vältida. Kokku osales kümme kooli ja esimese koha sai C.R Jakobsoni nimelise gümnaasiumi 11b klass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles