Ametid: traadiga telefonide kadumise tõttu peaks kõik ostma mobiiltelefoni (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauatelefon
Lauatelefon Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Järgmise aasta kevadeks kaob traatsidepõhine lauatelefoniühendus lõplikult ajalukku ning lauatelefonilt helistamine hakkab toimuma vaid interneti kaudu, mis aga ei toimi elektrikatkestuse ajal.

Tehnilise järelevalve amet ning päästeamet soovitavad inimestel, keda uuendus puudutab, kaaluda pigem mobiiltelefoni soetamist, sest sellega ei jää nad ka elektrikatkestuse ajal hätta, vahendas ERR Aktuaalset Kaamerat.

Aastakümneid kasutusel olnud analoogvõrk toimib nii, et jaamast saadetakse nii kõnesignaal kui toide. See tähendab, et telefon töötab ka siis, kui kodus elektrit pole. Uus IP-protokollil põhinev telefoniühendus aga elektrita ei toimi.

«Kuna uus tehnoloogia baseerub internetiühendusel, siis internetiühendusel on vaja elektrivoolu. Kui inimese juures elektrivool ära kaob, siis tõepoolest jääb tummaks ka see telefon,» selgitas tehnilise järelevalveameti sideosakonna juhataja Oliver Gailan.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles