Kolm kõige räpasemat asja, millega iga päev kokku puutud

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autorooli peaks paar korda nädalas lapiga üle pühkima.
Autorooli peaks paar korda nädalas lapiga üle pühkima. Foto: Panther Media/Scanpix

Isegi kui puhastad regulaarselt köögipindu ja ukselinke, on veel räpasemaidki esemeid ja kohti, millega igapäevaselt kokku puutud.

Sageli ei tule näiteks selle peale, et vahel puhastada ka autorooli ja mobiiltelefoni ning pesta käekotti – need on aga esemed, mida nii mõnigi inimene igapäevaselt mitu korda katsub, vahendab news.com.au.

Autorool. Kuna rooli puhastamise peale igaüks ei tule, võib see lõpuks muutuda räpasemaks kui WC-pott. Seda eriti siis, kui oled harjunud autos mõne snäki sööma,  päikesekaitse- või kätekreemi kasutama jm. Kui veedad palju aega autos ning päev on seega pikk ja kiire, ei pruugi ka olla aega nii tihti käte pesemiseks ning sealt see suur hulk baktereid tekibki.

Kui oled sagedane autosõitja, siis piisab rooli puhastamiseks tegelikult sellest, kui tõmbad selle üle antibakteriaalse salvräti või puhastusvahendiga iga kolme-nelja päeva järel.

Käekott. Käekotid on bakterimagnetid ning kuna on teada, et naised tassivad seal kaasas igasugu asju, millest enam ehk teadlikudki pole, ei aita see puhtuse säilitamisele sugugi kaasa. Kuna mustus enamasti välja ei paista, siis ei pruugi pähe tulla ka kotti aegajalt pesta. Eriti raske on nahast kottidega, mille poorne pind on bakteritele ideaalseks kasvukohaks.

Koti puhastamiseks tuleb see esmalt tühjendada, nähtav mustus välja raputada ning seejärel võtta appi tolmuimeja kõige väiksem otsik. Puhasta sellega koti sisemus. Koti pealispinna puhastamiseks kasuta antibakteriaalseid salvrätikuid ning pööra puhastades erilist tähelepanu koti põhjale, mis on enamasti kõige räpasem.

Mobiiltelefon. Ka telefon puutub päeva jooksul kokku erinevate pindadega, alustades (meigitud) näost ning mustadest kätest lõpetades köögilaua või jõusaalimasinaga. Seega peidab telefoni pind endas tuhandeid baktereid.

Telefoni puhastamiseks sobib isopropüülalkohol, mis eemaldab nii rasva kui muu mustuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles