Petturid püüavad Tallinna Vee töötajatena esinedes kodudesse tungida

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

AS Tallinna Vee kliendid on teada andnud, et hiljuti on püüdnud nende kodudesse tulla end vee-ettevõtte töötajatena esinenud isikud.

Skeemi kohaselt helistab isik kliendile ning tutvustab end vee-ettevõtte töötajana, sooviga tulla majast veeproovi võtma, teatas AS Tallinna Vesi. Ettevõtteni jõudnud info kohaselt soovisid isikud tulla kliendi juurde kolmekesi ning teha seda kell 20 õhtul.

Tasuks kindlasti tähelepanelik olla ka telefoninumbri osas - kui Tallinna Vesi lepib kliendiga tööde teostamiseks kokku mõlemale poolele sobiva aja, tehakse see kõne alati ettevõtte telefoninumbrilt algusega 62 62.

Tallinna Vee inspektorid külastavad kliente vaid eelneval kokkuleppel. Selle põhjuseks võib olla korraline või erakorraline veearvesti vahetus või kliendi kinnistult veeproovi võtmine.

Tallinna Vee tehnilise toe juhi Pavel Ivanovi sõnul liiguvad inspektorid samuti vaid ettevõtte logode järgi äratuntavate autodega, kannavad tööriideid ning neil on töötõend.

«Juhul kui klientidel on kahtlus temaga kontakteerinud isikute suhtes, soovitan helistada kliendiinfo telefonil 62 62 200 ning kontrollida, kas tegemist on õige asjaga,» sõnas Ivanov.

Lisaks on kindlasti abiks koduuks lukus hoida ning selliste juhtumite puhul tasub teavitada ka politseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles