Ossinovski tahab tarbija elu kibedaks teha (3)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANDRES TEISS/PM/SCANPIX BALTICS

Toidutootjad ei taha suhkrumaksust kuuldagi ja rõhutavad, et Euroopa Liidus ei saa maksustada konkreetseid toiduaineid, vaid koostisosi – kõnealusel juhul suhkrut. Seega kallineksid peale suhkrujookide paljud teisedki toidud, mis raskendaks tarbijate elu.

«Mina näen siin puhtalt Ossinovski soovi toiduainetööstuse maksukoormust tõsta ja konkurentsivõimet halvendada ning kindlasti tähendab see tavatarbijale tuntavat hinnatõusu,» märkis A. Le Coq’i juht Tarmo Noop.

Ta leidis, et minister on siiani silma paistnud ainult katsetega kehtestada igasuguseid piiranguid, keelde ja makse. «Ükskord tuleks majandushariduseta ministrile selgelt välja öelda, et kui me tahame näha natukenegi helgemat tulevikku Eestis, on ainus pääsetee majandustõus, mida tema püüab kõigi oma kavatsustega tappa,» ütles Noop.

Ka Valio Eesti turundus- ja tootearendusdirektor Krista Kalbin nõustus, et riigi ülesanne pole kehtestada radikaalseid makse, vaid kasvatada inimeste teadlikkust, mis omakorda muudab tarbija nõudmisi ja toiduainete tootearendust. Samuti tekib suhkrumaksu puhul küsimus, miks karistatakse sellega normaalkaalus inimesi, kellel pole probleemi ülekaalu ega toitumisega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles