Käsitööjäätiste tootja: paljud ei saa aru, miks kallist jäätist osta (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fresko Facebook

Tartus tegutseva Fresko jäätisevabriku juht Kaisa Murutar varasemalt suur jäätisesõber polnudki, kuid täna sünnib iga uus käsitööjäätise retsept tema peas.

«Idee sünni taga mingit heureka-hetke polegi, pigem tihe mõtete sõelumine – olen pisut oma kogemustest ja pisut põikpäisusest alati teadnud, et palgatöötajaks mina ei sobi,» märkis Murutar Saarte Häälele.

Toetava pere ja juhuste kokkulangemise tõttu õnnestus tal kohe väiketööstuslik jäätisemasin osta, mis pea aasta tema Tartu kodu garderoobis huugas ja temaga koostöös retsepte katsetas.

Fresko jäätistest ei leia ühtki lisaainet ega pulbrit. «Ainult aus kraam – pressime ise tsitrusviljadest mahla, püreestame avokaadod ja banaanid, ka piim ja munad tulevad mahetalust ja on eelnevalt töötlemata,» ütles Murutar.

Noore ettevõtjana tunneb ta, et ettevõtlusega pole mõtet alustada, kui sa ei mõtle suurelt. Alguses ta küll unistas, et kohe hakkab hästi minema, kuid tegelikult tuli palju tööd teha ning enne läbimurret seisab kindlasti veel suur töö ees.

Murutari arvates tuleb kvaliteetse toidu osas jätkuvalt teha palju teavitustööd, kuna paljudele jääb arusaamatuks, miks peaks kallist käsitööjäätist ostma, kui plombiir nii hästi maitseb.

«Käsitööjäätis ei olegi maius, mida peaks liitrite viisi näost sisse ajama, see peabki olema eksklusiivne, midagi eriti head, millega end vahel premeerida või mida oleks uhke külla minnes kaasa haarata,» selgitas ta.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles