Küsimused, mida töövestlusel kindlasti küsida tuleks

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: SCANPIX

Tööintervjuu on üheks tähtsaimaks sammuks tööotsingutel, kuid tihtipeale ei osata ise midagi intervjueerijalt küsida.

On kirjutamata reegel, et tööintervjuul peaksid enda võimalikku tulevast ülemust küsitlema täpselt samapalju, kui tema küsitleb sind, vahendab Business Insider. Küsimusi, mida tulevase tööpaiga kohta küsida, on kindlasti palju, kuid järgnevalt toome välja viis, mis tunduvad esmapilgul ehk imelikud, kuid tegelikult annavad need võimaluse teada saada firma kohta enamat, kui algul oleksite osanud arvata.

«Kui tihti teil töötajad vahetuvad?»

Pidev vahetumine tööpositsioonidel ühes ettevõttes võib olla märk sellest, et pakutav töö võib olla kas stressirohke, töölistega arvestatakse vähe või võib olla sellel ka mõni muu negatiivne põhjus. Seega tuleks alati töövestlusel uurida, kui tihedalt seal töötajad vahetuvad.

«Kas teie töötajad käivad pigem lõunat väljas söömas või on kombeks see kaasa võtta?»

Taoline küsimus võib küll veider tunduda, kuid vastus suudab  ühe asutuse kohta selgemat pilti luua. Inimesed, kes istuvad terve päev laua taga, on ilmselgelt väsinumad ning enam ületöötanud kui need, kes saavad lubada endale pause. Seega näitavad firma lõunatraditsioonid enamat, kui alguses võib tunduda.

«Milline on firma praegune finantsolukord?»

Arvatavasti teeb enamik meist firma üle taustakontrolli läbi google.com otsingumootori, kuid kui Google'i otsing ei anna tulemusi, ei ole sugugi imelik seda ise küsida. Kui asuda firmasse tööle, siis puudutab ka firma rahaseis suuresti sinu töötasu, mistõttu on küsimus igati vajalik ja tähtis.

«Kas teil on kõhklusi minu oskustes?»

Taoline küsimus on üks ebameeldivamaid, mida tulevaselt tööandjalt küsida, sest võib olla võimalus, et saate ka jaatava vastuse. Siiski on küsimus oluline, sest teinekord võib mõnel intervjueerijal sinu suhtes kahtlused olla, mida ta isegi ei oska sult alguses küsida. Seega küsides taolist küsimust, annad endale kohe võimaluse olukorda parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles