Tehnikapood jooksutas klienti meedia sekkumiseni (3)

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnikapood Klick Viru keskuses.
Tehnikapood Klick Viru keskuses. Foto: Toomas Huik

Tehnikapoelt Klick ebameeldiva kogemuse saanud Karinele tagastati küll ostusumma, kuid ebameeldiva kogemuse pärast pole keesi siiani vabanduset palunud. 

Tütrele tehnikapoest Klick arvuti ostnud lapsevanem Siiri sõnul sai ta halva kogemuse osaliseks 2015. aasta detsembris, sest pood ei soovinud võtta veel kehtiva garantiiajaga arvutit remonti põhjendusega, et arvuti tarkvaras olev viga ei kuuluvat garantii alla, olenemata, et see oli ostetud koos tarkvaraga.

Arvuti omaniku Siiri tütre Karine sõnul oli ta seaduse (garantii tingimused) põhjalikumal uurimisel aga teada saanud, et ka arvuti tarkvara kuulub garantii alla, kuid tütar sai arvuti taas remonti viia alles poole aasta pärast, kuna ta pidi seda kasutama koolitöös.

«Võimalus avanes 3. juunil ning seekord oli poes ka tunduvalt asjalikum klienditeenindaja, kes mõistis mu muret ning ka arvuti võeti vastu. Enne jaanipäeva sain arvuti tagasi ning olin õnnelik, et nüüd saab sellega lõpuks kõik korda. Paraku jäi õnn üürikeseks, kuna lisaks vanale veale oli juurde tekkinud veel uusi,» sõnas Karine.

Kuna peale uute vigade ilmnemist oli neiu uurinud rohkem garantii tingimusi, teadis ta ka seda, et tal on õigus peale ebaõnnestunud remonti raha tagasi saada. Nii lahkus neiu ka kergendatult poest ning ootas rahumeeli raha tagasisaamist.

 Aja möödudes aga neiu mingit vastust poelt ei saanud.

«Hakkasin juba murelikuks muutuma, kuid siis tuli vastus, et tootja ei ole nõus raha tagasi maksma ja mina pean jääma enda katkise arvutiga. Seda lugedes mõistsin, et pean pöörduma tarbijavaidluste komisjoni,» sõnas neiu.

Peale tarbijakomisjoni poole pöördumist tuli esimesel augustil Klickilt vastus, et kuna arvuti oli nii kaua garantiiremondis viibinud, siis kantakse raha kümne tööpäeva jooksul neiu arvele tagasi, mille üle neiu taas rõõmu tundis, kuid seegi kord ennatlikult.

«Peale pikka ootamist tuli vastuseks, et kuna ma kohe arvutiga laadijat kaasa ei toonud, siis viibib ka raha. Seda ei maininud mulle eelnevalt keegi, et laadija seda protsessi kuidagi mõjutab,» rääkis neiu, kes ka viimaks oli laadija tagastanud, kuid saanud taas aina enam uusi vabandusi, miks raha saamine viibis.

Klicki kliendisuhete spetsialisti Annika Tedremäe sõnul ei saanud aga klient kohe raha tagasi, sest raha tagasisaamiseks tuleb tagastada kogu tootekomplekt.

Peale Klicki esindaja vastust teavitas Karine, et oli samal päeval peale Postimehe kaasamist kohe raha tagasi saanud, kuid peale Rakvere poejuhataja vabandusi pole selle firma juhid temalt vabandust palunud ja ta on siiani pahane, et teda kui klienti niivõrd palju jooksutati ning poes kunagi fakte üle ei kontrollitud.

Tedremäe selgitas, et garantiiremondiks ei pea alati komplektne seade kaasas olema, kuid raha tagastamise korral peab olema selleks terve komplekt. Seetõttu ei teinud ka müüja algul välja, et esitatud pole tervet komplekti ning seega pidi ka neiu mitu korda kodu ja kaupluse vahet käima.

Edasiste küsimuste peale keeldus aga Tedremäe meediaga suhtlemast, sest ta rikkuvat nii seadust, andes informatsiooni kolmandale osapoolele.

«Kuna meile ei ole teada, kas avalduse esitanud isik soovib avalikku arutelu, siis me ei kommenteeri antud juhtumit ilma avalduse esitaja nõusolekuta,» sõnas Tedremäe.

Kui klient aga avalduse saamiseks Klicki finantsjuhi poole oli pöördunud, öeldi talle, et sellist avaldust ei olegi olemas ning see tuleb neiul ise valmis kirjutada, enne mida nemad meediaga suhelda ei tohi.

«Klicki finantsjuht ütles, et nemad ei tohi anda infot kolmandale osapoolele, sest muidu võin mina kui klient neid kohtusse kaevata, » sõnas Karine.

Tüdruku sõnul oli ka vestlus muutunud viimaks Klicki esindajatega ebameeldivaks ning peale üleoleva suhtumise oli kliendi peale pahandatud, et ta oli pöördunud meedia poole.

«Kuigi meeldiv see kõne ei olnud, tegemist oli väga ülbe suhtumisega,» sõnas neiu lõpetuseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles