Kaks strateegiat, kuidas jubedat tööd armastada

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahul meesterahvas.
Rahul meesterahvas. Foto: SCANPIX

Paljud meist käivad tööl vaid raha pärast, kuid tegelikult on võimalik armastada ka seda tööd, mis sulle tegelikult meelepärane ei ole.

Tihti võib töökoht olla meile vajalik vaid palga tõttu ning see ei oma meie jaoks erilist väärtust, vahendab Business Insider.

Vahel võib vastumeelsus töö suhtes tuleneda sellest, et see ei suuda meid piisavalt arendada, tööaeg on jäik või oleme saanud endale ülemuse, kellega klapp on peaaegu olematu. Et sellistel töökohtadel päevad üle elada, soovitame järgida sul kahte abinõu, mis aitavad taolised tööpäevad kiiremiini mööda saata.

Õpi häid päevi analüüsima

Üks viis muuta enda töö meeldivamaks, on analüüsida seda, mis sulle selle töö juures veidigi meelepärane tundub. Tuleks mõelda mõnele päevale, mis teile töö juures meeldiv on olnud ning osata sellest õppida. Võiks küsida seda, mis oli selle päeva juures paremat kui teistel päevadel. Eelmistele ebameeldivatele päevadele mõeldes suudad sa ennast kestvas olukorras õnnelikumaks teha.

Tee kolme hea asja harjutust

Teine viis enda tööd rohkem armastama hakata on kirjutada üles kolm head asja, mis tänasel tööpäeval juhtus. Samuti ei tohiks kirjas olla vaid kolm asja, vaid ka selgitused selle kohta, kuidas ja miks midagi juhtus. Harjutus teeb su tuju paremaks, sest viib mõtte eemale sellest, mis on eelnevalt halvasti läinud ning loob positiivse arvamuse sellest, et asjad on pigem head kui halvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles