Tarbijakaitseamet: gaasiarved pole meie pädevuses

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaas. Illustreeriv foto.
Gaas. Illustreeriv foto. Foto: PantherMedia / Scanpix

Tarbijakaitseamet vastas Tarbija24 järelpärimise peale Eesti Gaasi tegevuse kohta 15 kuu kohta lisaarvete esitamisel, et maagasi müük tarbijaile toimub maagaasiseaduse alusel ja kaebuste lahendamine kuulub konkurentsiameti pädevusse.


«Maagaasiseadus reguleerib hinnakujundust, tarbijate teavitust muudatustest, teenuse kvaliteedi nõudeid ning sätestab ka võimalikud kompensatsioonid ja tagastamise korra,» seisab toimetusele laekunud vastuses.

Maagaasi seadusest tulenevalt kuulub tarbijakaitseameti kõneisiku sõnul kõik maagaasiga seonduv, sealhulgas hindade kehtestamine ja tasaarveldamine, tarbijatega sõlmitavad tüüplepingud ja kaebuste lahendamine konkurentsiameti pädevusse.

Samas teatas amet, et mõistab tarbijate muret ja kinnitas ja võtab kõik taolised tarbijate pöördumised vastu ja nõustab inimesi oma pädevuse piires või siis edastab kaebused konkurentsiametile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles