Vaata, millise transpordiga jõuad veel Weekend festivalile

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend Pärnus.
Weekend Pärnus. Foto: Ants Liigus

Transpordi leidmine erinevate festivalide tarbeks polegi nii keeruline ja kallis kui algul tunduda võis.

Juba neljapäeval algab Eestis suurim Baltikumi elektronmuusika festival Weekend Baltic. Kuidas aga sobivat transporti leida, on nii mõnelegi festivali külastajale suureks küsimuseks.

Kõige lihtsam on leida transporti Tallinnast Pärnusse, selleks saab  valida näiteks rongisõidu, mis läheb maksma 7,90 eurot reisija kohta. Kel on aga soov bussiga sõita, siis teadku, et bussipiletid Tallinnast Pärnusse on neljapäeva hommikupoolikul juba ära ostetud. Saadaval on aga kohad peale lõunat startivatele bussidele. Bussikohti kokku on alles ca 150 ning reisihind on keskmiselt seitse kuni üheksa eurot. Kel on sooviks autoga minna, kuid selleks vajalik masin endal puudub, võib liituda ka sotsiaalmeedias oleva Tallinn-Pärnu –Tallinn grupiga, kus koha eest tuleb välja käia keskmiselt viis eurot.

Neile, kes saabuvad Pärnusse Viljandist on heaks abiks bussid, mille reisidele on hetke seisuga veel vabu kohti. Piletihinnad algavad 5,50 eurost ning lõpevad seitsmega. Kel on soovi reisida rongiga, siis sellisel juhul tuleks transpordile arvestada  hinnaks 8,80-16,80 eurot ning leppida ümberistumisega Liiva peatuses.

Tartust minejad leiavad samuti koha veel bussides, mille eest tuleb välja käia 9-11,50 eurot. Valides sotsiaalmeedia grupi Tartu-Pärnu-Tartu, võib autokoht maksma minna viis eurot.

Kuressaarest Pärnusse leiab bussiaegu vähe ja ka need on juba peaaegu välja müüdud. Kel veel veab bussile jõudmisega, siis teadku, et bussireis Kuressaarest läheb maksma 11,50 eurot inimene. Samuti on võimalus leida transport Kuressaare-Pärnu-Kuressaare sotsiaalmeediagrupist, mis läheb maksma kümme eurot kohale autos.

Kel jääb aga transport ikka veel puudulikuks, võib kasutada mõnda reisimiseks mõeldud äppi või proovida leida Taxify või Uberi abiga leida taksot, mis nõustuks sõitma pikemat maad.

Abiks on ka Wisemile sõidujagamisteenus, kust leiab mitmeid Pärnusse sõitjaid, kuid nad on kavalad - näiteks neljapäevase Tallinn-Pärnu otsa eest küsib mõni autojuht kuni sada eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles