Sularahatehingud kolivad kontoritest pangaautomaatidesse

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangakontolt oli välja võetud 575 eurot. Foto on illustratiivne.
Pangakontolt oli välja võetud 575 eurot. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aina enam panku suunab sularahateenused pangaautomaatidesse. See tähendab, et kui varem oli pangakontoris inimene, kes tegeles peale nõustamise ka sularahatehingutega, siis nüüd tegelevad tellerid vaid nõustamisega. Sularahatehingud jäävad pangaautomaatidele.

«Inimesed eelistavad üha rohkem ajada oma rahaasju elektrooniliselt, see kehtib ka sularaha kohta,» kommenteeris Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask. Ta lisas, et kui kliendil on võimalik oma sularahatehinguid kiirelt ja mugavalt pangaautomaadis teha, siis seda varianti klient ka eelistab.

SEB panga kommunikatsiooni projektijuhi Maarja Gavronski sõnul on viimaste aastate jooksul eestlaste tarbijakäitumine märgatavalt muutunud. «Sularaha asemel eelistatakse järjest enam kaardiga maksmist ja igapäevapanganduse tehingud on liikunud kontorist eri kaugkanalitesse: pangaautomaati, interneti- või mobiilipanka. Seetõttu on valdaval osal klientidest vaja pangakontorit külastada vaid korra aasta või kahe jooksul, et koos spetsialistiga üle vaadata oma lepingud ja nende vastavus vajadustele. Nii on kontoritest saanud nõustamiskeskused,» sõnas ta. Ühtlasi lisas Gavronski, et sularahatehingud on kliendile automaadis kiiremad ja mugavamad, kuna klient ei pea lähtuma kontori lahtiolekuaegadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles