Kodupoe müüja võib asendada pangaautomaati (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegviidu. Poest saab vajadusel sularaha Swedbanki pangakaardiga. 
Foto: Erik Prozes / Postimees
Aegviidu. Poest saab vajadusel sularaha Swedbanki pangakaardiga. Foto: Erik Prozes / Postimees Foto: Erik Prozes / Postimees

Nädalavahetusel mõnda külla laadale või kohvikusse sõites võib tihti alles kohale jõudes meenuda tõsiasi, et seal saab maksta ainult sularahas. Vedanud on neil, kellele jääb mõni automaat tee peale, aga kui see võimalus puudub, siis jääb üle pakutavat kaupa vaid eemalt uudistada.

Sellise olukorra vältimiseks on nii pangad kui ka poed käed löönud ja hakanud pakkuma inimestele võimalust poodides sularaha välja võtta. Tuleb lihtsalt teenusega liitunud poodi minna, müüjale soovitud rahasumma öelda, PIN-kood sisestada ja müüja ulatab raha.

Swedbank on sellist teenust kohalikes poodides pakkunud eelmise aasta lõpust saati. Swedbanki klienditeenuste juhi Ulla Ilissoni sõnul ei kao sularahavajadus ühiskonnast kuhugi ja selle kättesaadavus on Eesti inimeste jaoks endiselt oluline teema.

Tegemist on üpriski populaarse teenusega. Tänavu mais tehti poodides enam kui 5000 tehingut ja välja võetud kogusumma ulatus peaaegu 200 000 euroni. Keskmine välja võetud summa oli pisut üle 30 euro.

Ilissoni sõnul plaanib Swedbank veel teisigi väiksemaid poode programmiga liita. «Analüüsime pidevalt klientide käitumist, sularaha kasutatavust ja loomulikult ka piirkondi, kus lähim võimalus sularaha välja võtta on ebamõistlikult kaugel. Selle analüüsi tulemusena võib tulevikus lisanduda juurde neid kohti, kus sularaha saab poest,» selgitas Ilisson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles