Kümme märki, et töötad õiges kohas

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed, kes armastavad oma tööd, innustavad tihti ka teisi paremini tööd tegema.
Inimesed, kes armastavad oma tööd, innustavad tihti ka teisi paremini tööd tegema. Foto: SCANPIX

Iga inimene sooviks teha oma unistuste tööd. Teadmine, et teed tööd, mis sulle meeldib ja läheb korda, võib tihti olla palju olulisem kui palganumber.

Me kõik soovime endale tööd, mida saaksime teha kirega. Öeldakse, et kui armastad oma tööd, siis ei pea sa kunagi elus töötama. Kuna vahel võib olla raske aru saada, kas see, kus sa oled, teeb sind tõesti õnnelikuks, siis on Inc reastanud kümme märki, mis peaksid aitama selgusele jõuda.

Sa ärkad igal hommikul energilisena üles

Kui oled hommikul elevil eesootavast päevast, siis on sul vedanud. Paljud ei ole. Kui armastad seda, mida teed, siis tuleb elevus iseenesest – isegi varajastel hommikutundidel.

Sa ei jõua ära oodata, et saaks oma «vajab tegemist» nimekirjast tehtud ülesandeid maha tõmmata

Mida iganes päev ka ei tooks, sa oled valmis sellega tegelema. Oma «vajab tegemist» nimekirjast tehtud ülesannete mahatõmbamine ja järgmiseks päevaks uute ülesannete ülesmärkimine on sinu jaoks väga põnev.

Sinu ümber on rahulolu

Mõned inimesed tulevad kontorisse ja ka õhk nende ümber muutub rahulolevamaks ja õnnelikumaks. Sellised inimesed on ettevõttele ülimalt olulised, sest neil on võime muuta kontori õhustik meeldivaks vaid sekunditega.

Päev justkui lendab

Selle asemel, et olla üks neist inimestest, kes vaatab pidevalt kella, tunned sina hoopis, et tööpäevas on liiga vähe tunde. Sa soovid, et päevas oleks rohkem tunde, et saaksid valmis ka homse päeva ülesanded ja olla teistest ees.

Sa naudid kontoris veedetud aega

Su pere ja sõbrad ei pruugi sellest aru saada, aga sulle meeldib tööl olla. Kui oled omas elemendis ja teed seda, mida sa armastad, siis tunnedki end kõige paremini.

Oled innukalt uute projektide kallale asumas

Sa ei taha võistelda ajaga või olla teistest parem, vaid lihtsalt ei jõua ära oodata, et saaks uute suurte projektidega tegeleda, mistõttu näed sa palju vaeva oma praeguste projektide kallal, et uutega alustada.

Sa oled optimistlik

Kui tähtaeg on tulemas ja sinu meeskond uimerdab, siis oled sina see, kes neid motiveerib asju õigeks ajaks lõpuni viima. Kui teised tunnevad, et seda kõike on liiga palju, siis aitad sina teistel näha valgust tunneli lõpus palju lähemana, kui see tegelikult võib olla.

Sa näed oma ettevõtte võite nagu enda isiklikke võite

Sa unistad nendest võitudest. Sa näed, kujutad neid ette ka oma koduteel. Sa tead, et kui eesmärk tööl saab täidetud, siis tunned ka sina ennast väga hästi.

Sa oled abivalmis ja lahke teiste kolleegide suhtes

Kuigi enamik võib näha oma töökaaslasi kui konkurente, siis sina neid nii ei näe. Sa tahad neid aidata nii palju kui võimalik. Töökaaslased tulevad sinu juurde, kui neil on mõni tööga seotud mure, sest nad teavad, et sina alati aitad. Sinuga on tore koos tööd teha.

Sinu positiivsus kandub edasi sinu eraellu

Inimestel, kes armastavad oma tööd, on tõenäolisemalt ka seiklusrohkem eraelu. Nad kas reisivad, tegelevad mõne spordialaga või naudivad elu muudmoodi. Nende positiivsus kiirgab ka teistele inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles