Tasub teada - mis vahe on telgil ja telgilaadsel tootel

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Telkide valik lööb silme eest üsna kirjuks ning ka hindade erinevus paneb mõtlema, kas matkatarbe kvaliteeti tasuks rohkem või vähem panustada.

Matkatreener Üllar Põld selgitab, et oma olemuselt ei ole ükski telk hea võib halb. «Ta muutub heaks siis, kui teda kasutatakse õiges kohas ja õigetel tingimustel ning halvaks siis, kui ta ei vasta inimese eeldustele,» kirjeldab Põld. «Kõige tähtsam on kasutaja jaoks välja mõelda või selgusele jõuda, kus ta telki kasutada tahab.»

Telke on erinevaid. Põld on Saue noortekeskuse juures olevale platsile üles seadnud kuus telki, üks neist on tunneltelk ning teised kuppeltelgid. Kuppeltelke kirjeldab matkatreener kui ise seisvaid telke. «Mul on neile küll vaiad pandud, aga põhimõtteliselt ei vaja ta ühtegi nööri,» sõnab ta ning liigub tunneltelgi juurde. «Tunneltelgil on aga kaared ristipidi, otsad tuleb igal juhul ära pingutada,» räägib ta. «Kui ma nüüd otsad lahti lasen, siis ta vajub kokku. Ükski teine telk niimoodi kokku ei vaju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles