Bassein koduaias pikendab ujumishooaega

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmisbassein on suhteliselt kallis, kuid ühekordne ja kauakestev ost.
Valmisbassein on suhteliselt kallis, kuid ühekordne ja kauakestev ost. Foto: Basseinipood.ee

Veesilm oma murulapil, kuhu palava ilmaga või pärast sauna jahutuseks sisse sulpsata, ei olegi enam nii utoopiline kui aastaid tagasi.

Basseinipood.ee omaniku Kalle Kitse sõnul eestlasi eriliseks basseinirahvaks veel pidada ei saa – viis aastat tagasi oli Eesti inimestel harva bassein, aga see muutuvat iga hooajaga järjest populaarsemaks. «Arvatakse, et basseinid on jube kallid, aga kui üks soojamaareis ära jätta, siis ongi tegelikult bassein aias olemas,» ütles ta.

Lihtne põhjus, miks endale bassein osta, on see, et Eestid on ujumishooaeg lühike ja selle pikendamiseks on bassein lihtne lahendus. «Mõnel suvel saab looduslikus veekogus ujuda ainult paar nädalat, koduaia basseinis on see võimalus olemas aga kolm või isegi rohkem kuud,» ütles basseiniekspert. Basseinid on suureks rõõmuks ka lastele. «Oma tütre pealt näen, et ta on kodubasseinist saanud väga hea ujumispraktika,» rääkis mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles