Moodsate külmikute funktsioon nullib piima väärtuse (1)

Anna-Maria Uulma
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim.
Piim. Foto: SCANPIX

Turule on tulnud uus trend soetada endale LED-lampidega külmik, mis on küll energiasäästlikum, kuid paneb piimatooted kiiremini riknema.

Piimatooted sisaldavad endas laktoflaviini (B2-vitamiin), mis lõhustub LED-valguse käes kiiremini kui tavapärase luminofoorlambi all ning jätab piima sisse plastikut meenutava maitse, kirjutab Business Insider. Teadlaste sõnul võivad selle mõjul külmkapis rikneda kõik piimatooted.

Katsetamaks külmkapi valgustuse mõju, viisid teadlased läbi katse, kus andsid 304 inimesele maitsta kaks nädalat seisnud piima ning värsket LED-lampidega külmikus hoitud piima. Katse tulemusena valisid enamus proovijaid pigem vanaks läinud piima ning avaldasid arvamust, et moodsas külmikus seisnud piimal on vastik maitse.

Kui oled soetanud endale LED-lampidega külmiku, siis soovitatakse võimalusel paigutada tooted, sealhulgas piimapakk säilitusnõudesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles