Lugeja küsib: kas rongijuhid on pimedad? (6)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

«Tahaksin kirjutada oma ebameeldivast kogemusest Elroniga. Pühapäeval ootasin Türil Tallinn-Viljandi rongi. Oli juba hiline aeg ja rongi pidi jõudma Türile 21.47,» alustas lugeja kogemuse kirjeldust.

«Ma olin sõpradega rongijaamas, kui rong jõudis ja nagu ikka jätsin nendega «hüvasti». Tahtsin hakata siis rongi peale minema, aga uksed enam lahti ei tulnud ja rong sõitis nina eest minema. Ühesõnaga rong oli peatuses 30 sekundit. Ei aidanud enam siin ka kätega vehkimine ja uksele koputamine, et äkki teenindaja näeb ja peatab rongi, aga ei midagi,» lisas ta.

Lugeja õnneks läks veel ka üks buss Viljandisse. «Aga minu jutu «moraal» on see, et kas rongijuhid on pimedad, et nad ei näe kui inimene vehib kätega,» tekkis lugejal küsimus.

Olukorda selgitab Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik

Kuna Elroni jaoks on kvaliteetse ja sõbraliku teenuse pakkumine väga oluline, võtame selliseid signaale tõsiselt.

Rongi pardaarvuti andmete analüüsist selgub, et 26. juunil saabus reisi 243 Tallinn-Viljandi teenindav rong Türile kell 21:45:13 ja väljus 21:47:13. Kaks minutit oli küllaldane reisijate väljumiseks ja sisenemiseks. Rongijuht ootas ära plaanipärase väljumisaja ning kuna ta kedagi rongile jooksmas ei näinud, väljus jaamast täpselt.

Kahjuks ei ole rongijuhil võimalik peeglist täpselt näha kõikide ooteplatvormil viibivate inimeste tegevusi, sest tema tähelepanu on koondatud raudteel toimuvale – palume klientidel sõpradega varakult hüvasti jätta, et õigeaegselt rongi astuda.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles