Põhjuseid, miks ei pruugi olla tark tegu soetada ratas supermarketist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas. Pilt on illustreeriv.
Jalgratas. Pilt on illustreeriv. Foto: Liis Treimann / Postimees

Soodsa hinnaga jalgratta võib leida ka suuremast supermarketist, kuid alati ei pruugi see olla kõige kvaliteetsem ning sääst ei tasu kokkuvõttes end ära.

Kui tegemist on lastejalgrattaga, mis leiaks kasutust vaid mõnel nädalavahetusel, siis miks mitte seda toidu- või ehituspoest kaasa haarata, kirjutab Bike-ID oma veebis. Siiski tuleb enne sõitu kõik poldid-mutrid üle keerata ning ratas tehniliselt kriitilise pilguga üle vaadata, sest muidu võib tulemuseks olla ootamatu kukkumine. Tõsisem sõiduriist tuleks soetada siiski rattapoest.

Odav ja hea?

Rattad saabuvad poodi sageli kastis ning need komplekteeritakse kohapeal. Ühe ratta kokkupaneku tööjõu ja materjalide kuluks arvutavad rattapoed 40-50 eurot. See on koht, kus hinnaga meelitavatel tavapoodidel võib tekkida kiusatus kokku hoida. Hooletult kokku pandud ratas puruneb kiirelt ja on ohtlik - nii võib esialgne sääst lõpuks kalliks maksma minna.

Oma ala spetsialistid

Enamike rattapoodide meeskond koosneb suurtest rattafännidest ja -sportlastest. Kogenud nõuandja abiga lahkud poest just sellise rattaga, mis vastab sinu vajadustele ja rahakotile.

Suurem kaubavalik

Eestis on rattapoode, kus on rohkem kui 150 erinevat ratast. Suurem valik tähendab ka rohkem erinevaid suurusi. Õige kõrguse ja pikkusega raam tähendab omakorda mugavamat ja turvalisemat sõitu.

Järelhooldus

Tihti on nii, et supermarketid ei tee rattale hooldusi, mis tähendab seda, et garantii ning remondi jaoks pead minema mujale. Poed, mis müüvad kindla tootja sõidukeid, teavad ja tunnevad oma tooteid tõenäoliselt läbi ja lõhki ning neil on olemas kõik vajalikud jupid, sealjuures originaalvaruosad.

Lisavarustuse valik

Ohutu ja mugav rattasõit nõuab ka kiivrit, helkureid, tulesid ja sõiduks sobilikke riideid. Iga tarviku puhul on oluline, et see sobiks just sinu ratta ja selle otstarbega, mis omakorda eeldab head  kaubavalikut. Teiseks tuleb siingi mängu rattapoe müüjate nõuanne - omaenese tarkusest ei pruugi õige valik õnnestuda. On ju mugavam, kui ilma linna mööda ringi jooksmata saab soetatud nii sõiduvahend kui ka kõik muu vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles