Perega maale – aga mis see kõik maksab?

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrvaaugul ootab puhkajaid kolm kahekorruselist saunaga palkmaja.
Tõrvaaugul ootab puhkajaid kolm kahekorruselist saunaga palkmaja. Foto: Erakogu

Kuna suurem osa Eesti inimesi elab linnades, leidub kindlasti palju  neid, kes sooviksid kas või osa puhkusest mõnusalt maal veeta. Uurisime, millised on selleks taskukohasemad võimalused.

Tundub, et konkurentsitult taskukohaseim võimalus maaõhku hingata – kui just tasulised telkimiskohad välja jätta – avaneb Tammiku talu pererahva Tiigitares ja Metsatares, mis asuvad Võrumaal Lasva vallas. Perenaise Ave Tamra sõnul on tegemist äärmiselt askeetliku majutusasutusega, sest need kaks tarekest on lihtsad kämpingulaadsed ööbimiskohad. «Meil on kuivkäimla ja pesemisvõimalus puudub, nii et mitte midagi atraktiivset,» räägib Tamra naerdes. «Tiiki saab ikka hüpata ja soovi korral kütame ka sauna, aga see maksab 20 eurot.» Seega sobib koht eeskätt seljakoti- ja paadimatkajatele. «Aga ka lastega peredele, kelle rahakott on väiksem – meil lihtsalt pole mugavusi. Elektritki pole, aga seda saab tõmmata, kui on väga vaja,» rõhutab perenaine.

Ühte majakesse mahub neli inimest, on grillimisvõimalus, salatit saab lõikuda kööginurgas, võib teha lõket ning lähima sillani, kuhu autoga ligi pääseb ja paati vette lasta saab, on kilomeeter. Pidevalt võib tegelda korilusega. Ühe külastaja käest küsitakse vaid 9 eurot ning järgmine öö on juba veidi odavam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles